Indrukken

Indruk van: Romy

Hallo allemaal!
Mijn naam is Romy en ik speel de rol van de bedelares in Sweeney Todd. Na het zien van de voorstelling Hairspray raakte ik erg enthousiast over Oberon, waarna ik auditie deed en nu alweer over een paar dagen op de planken sta van Theater de Vest. Als nieuwkomer was het in het begin even wennen, maar door de gezellige sfeer en de hechte groep voelde ik me al snel thuis. Het afgelopen half jaar lijkt in een flits voorbij te zijn gegaan en het is bijna ongelooflijk dat we zaterdag 11 april onze voorstelling, waar we zo hard aan gewerkt hebben, eindelijk gaan opvoeren.
Als ik terugkijk op de repetitieperiode zie ik alleen maar leuke momenten; de rolaudities, de eerste zangrepetities, met zijn allen stuntelen bij de dansrepetities en de ontzettende gedrevenheid waarmee iedereen aan de voorstelling meewerkt. Zaterdagochtend vroeg met zijn allen wakker worden met thee of koffie, om er vervolgens de hele ochtend vol tegenaan te gaan. De dinsdagavond was echt het moment om even uit te razen van je schoolweek, en even bij te kletsen. Maar ook dan werden er serieuze pogingen gedaan om te repeteren.
Het resultaat van al die repetities is een voorstelling die we met zijn allen gemaakt hebben en waar ik ontzettend trots op ben! Het werken en deze groep met al deze mensen was een geweldige ervaring, en ik hoop alleen maar dat we de lol en de passie die we tijdens de repetities hebben laten zien ook in het theater tot zijn recht komt. Ik heb ontzettend veel geleerd en geweldige nieuwe mensen leren kennen en ben blij dat ik met hen het podium op mag.

 

Indruk van: Anne

Heei,
Ik ben Anne en ik speel Johanna in de musical Sweeney Todd! Het begon toen mijn moeder op een dag een advertentie in de krant zag staan, waarin stond dat Oberon Theaterproducties nieuwe leden zocht voor de musical Hairspray, die we vorig speelden. Dat leek me enorm leuk! Voordat ik van Oberon hoorde zat ik op een amateur theatervereniging waar ik het niet zo leuk had. Maar de musical Hairspray, ik bedoel WAUW, daar wou ik toch wel heel graag aan meedoen!
Dus zenuwachtig ging ik op een zaterdag auditie doen. Ik zong het nummer ‘Dat Is Mijn Wens’ en meteen diezelfde dag kreeg ik te horen dat ik mee mocht doen aan Hairspray!
De eerste dag was echt super spannend, maar al gauw kwam ik erachter dat Oberon één grote familie is en dat ik me nergens druk om hoefde te maken.
Naast de repetities hebben we ook Oberonkamp, waarbij we allemaal leuke workshops volgen, bijvoorbeeld jazz, maskers maken en ballet (hierdoor kreeg ik SUPER erge, spierpijn). Ook is er elk jaar een bonte avond. Dit jaar deed ik met twee meiden ‘The Cell Block Tango’. Een beetje klunzig verliep het, maar we hadden er wel veel lol in, en daar gaat het om. Bij Oberon gaat het dus niet alleen om het spelen van de musical, ook alles eromheen is een groot feest!
Dit jaar speel ik dus Johanna, de dochter van de hoofdpersoon. Toen ik het hoorde werd ik helemaal gek 🙂 Ik ben blij deze fantastische rol, die een enorme uitdaging voor mij is, te mogen spelen en heb heel veel zin in de voorstelling. We gaan er een te gekke show van maken!

 

Indruk van: Laura

Hoi,
Ik ben Laura. Dit jaar is mijn eerste bij Oberon.
Oberon is echt super! Maar hoe ben ik er op gekomen om auditie te doen?
Toen ik klein was danste ik veel door het huis. Daarom heeft mijn moeder me toen naar dansles laten gaan. Inmiddels doe ik dit al 12 jaar lang. Ik speelde natuurlijk ook altijd met barbies, omdat ik het veel te leuk vond verhalen te spelen en dus eigenlijk te acteren. Ik wist nooit dat zingen dansen en acteren bij elkaar gevoegd werden ain musical, maar toen we in de het Eftelingtheater naar de musical Doornroosje en later De Kleine Zeemeermin gingen wist ik echt dat dat was wat ik wilde doen! Toen het tv-programma “Op Zoek Naar Mary Poppins” kwam, keek ik het elke week. Zo doende gingen we ook naar de musical Mary Poppins in het theater. De musical De Drie Musketiers heeft me uiteindelijk overgehaald verder met musical te willen gaan. Ik begon met musical dagjes bij Artiance maar wilde heel graag vaste dagen. Omdat ik druk was met dansen paste dit totaal niet in mijn schema. Toevallig woonde er iemand in mijn straat die zangles gaf, dus daar ging ik zingen. Dit kon wel omdat het dichtbij was. Dansen begon saai te worden. Er was geen uitdaging meer en dus kwam ik ook niet verder. Ik zat heel erg te twijfelen of ik een andere dansschool wilde, of juist een musical groep. Precies op het goeie moment vond m’n moeder het artikel van Oberon over de audities van Sweeney Todd. Ik heb dacht meteen: “Ja dit wil ik!”.
Ik heb geen moment spijt gehad van de keuze om mijn danslessen in te ruilen voor Oberon. Ik ben de jongste van de groep maar dat is echt niet te merken. Ik voel me eindelijk een keer thuis! Het zijn allemaal mensen die hetzelfde leuk vinden en dat is echt geweldig!

 

Indruk van: Jetske

Hoihoi,
Ik ben Jetske en ook ik speel dit jaar mee in Sweeney Todd! Dit is mijn derde jaar bij Oberon. Hiervoor heb ik gespeeld in Fame jr en Hairspray. Deze beide voorstellingen en voorafgaande jaren zie ik als een geweldig leuke en leerzame ervaring. Ondanks het feit dat ik nooit een grote rol heb gehad, is het helpen bouwen aan zo’n theaterproductie heel mooi. Wat veel mensen namelijk denken, is dat spelen in een musical alleen echt leuk is als je een grote rol hebt. Natuurlijk is het mogen vertegenwoordigen van een rol gaaf, maar spelen in het ensemble is even goed ontzettend leuk en belangrijk! Het is meer dan het lijkt. Het is niet alleen een beetje heen en weer lopen over het podium, het is toch altijd weer een beetje een uitdaging om gaandeweg te zoeken naar de juiste manier van spelen. Wat we nu bijvoorbeeld doen, is ons proberen te vinden in de manier van bewegen zoals men dat in de 18e eeuw deed en hoe je geloofwaardig over kan komen als krankzinnige. En dat is ook meteen een voorbeeld van de verschillende situaties waarin je op het podium mag zijn. Hierdoor varieert je spel heel erg en dat is wat ik zo leuk vind aan het ensemble.
Zo zien we maar weer, Oberon heeft voor iedereen een plekje waar ‘ie zich goed bij voelt.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s