Creativiteit

Creativiteit met Merel

Mevrouw Lovett’s vleespasteien

Deeg Ingrediënten:

 • 260 gram meel
 • 1 eetlepel bakpoeder
 • ¾ theelepel zout
 • 85 gram koude ongezouten boter, gesneden in blokjes van± 5 cm
 • 180 ml volle melk

Ingrediënten voor de vulling:

 • 450 gram rundergehakt
 • 225 gram varkensgehakt
 • 40-75 gram fijngesneden uien
 • 2 teentjes knoflook, in fijne blokjes
 • 1 theelepel zout
 • ½ theelepel zwarte peper
 • Een klein beetje gedroogde tijm (op smaak)
 • Een klein beetje gedroogde oregano (ook op smaak)

Instructies:

 1. Doe de meel, bakpoeder, en zout in een kom en mix het tot een geheel.
 2. Meng de koude boter met je handen tot er geen stukjes groter dan een erwt meer zijn.
 3. Voeg de melk eraan toe en roer tot het mengsel tot deeg vormt.
 4. Vorm het tot een bal en rol het over een oppervlakte met bloem.
 5. Verdeel het deeg in tweeën en rol een deel uit op het bebloemde aanrecht, leg dit in een beboterde bakvorm (spreid het uit tot het de randen van de vorm).
 6. Bak de ui en knoflook in olijfolie.
 7. Voeg het rund- en varkensvlees en bak het tot het bruin is.
 8. Doe het gehakt met de knoflook en uien in de bakvorm en gooi het vet weg.
 9. Spreid de vulling uit en leg de andere helft van het deeg (als een ronde plak) op de bovenkant van de taart, zorg dat de randjes die overlapten nu samenvallen met de plak deeg.
 10. Snij nu twee of vier kleine reepjes uit de bovenkant.
 11. Bak op 205°C voor 30 minuten
 12. Smullen maar!

Creativiteit met sonja

Wat is jou horoscoop? Of beter gezegd; wat zou de horoscoop zijn van de hoofdrolspelers uit Sweeney Todd??

Ram : Probeer deze maand prioriteiten te stellen. Het liefst doe je honderd dingen tegelijk en sla je geen enkele uitnodiging af omdat je het allemaal te leuk vindt, maar helaas kun je jezelf niet opdelen. Besteed deze maand meer aandacht aan Oberon en probeer je smartphone eens achterwege te laten. Naar repetities gaan is heel belangrijk als je wilt dat Sweeney niet je keel doorsnijd !

Schorpioen : Een nieuw seizoen staat voor de deur en dat doet jou aan de toekomst denken. Een rooskleurige toekomst krijg je niet vanzelf, daar moet je hard voor werken. Probeer deze maand eens een pasteitje extra te bakken. Het is belangrijk om gezond te eten, voldoende te bewegen en genoeg rust te nemen. Tenzij je in het krankzinnige huis van Jonas Fogg wilt komen!

Tweelingen : Geloof in jezelf en hebt vertrouwen dat het goedkomt, dat is wat je moet onthouden om Sweeney straks prachtig neer te willen zetten. Er doet zich een kans voor die je met beide handen aan kan grijpen. Laat je niet weerhouden door de twijfels die je hebt. Zet alle voordelen en geen nadelen tegenover elkaar. Weet dat je straks de sterren van 18e eeuws Londen zal spelen.

Kreeft : Het is een fijne maand. De lente komt in zicht en het grauwige zal langzaam verdwijnen. Daar kun je wel van genieten. Maar daarvoor zal je wel voor jezelf op moeten komen. Weet dat wat anderen zeggen niet altijd de waarheid is. Vertrouw erop dat jij ook weet waar je over praat. Het is niet altijd onverstandig om de confrontatie aan te gaan. Maar wees behoed. Sweeney is altijd in de buurt.

Leeuw : Sweeney Todd lijkt in jouw hoofd een heel groot probleem, maar als je er dan even goed over nadenkt dan realiseer je je dat je Ms. Lovett op de weg ziet. Eigenlijk is er niet zoveel waar je je écht druk om hoeft te maken! Probeer dit deze maand in je achterhoofd te houden. Open je ogen voor Pirelli en Oberon, waar je het altijd gezellig hebt, Toby die je altijd vrolijk begroet als je langsloopt, je familie die altijd voor je klaar staat, het zonnetje dat schijnt ook al is het nog zo koud… Kijk naar alle positieve dingen!

Weegschaal : Het is tijd om te doen wat jij wil. Gooi het eens over een andere boeg! Trek je niets aan van de mening van anderen. Het is jouw leven. Dat je dingen eens anders doet dan normaal, betekent ook dat er andere dingen kunnen gebeuren. Wat dacht je van een vlam, een lekker pasteitje of en lekker visje aan zee?

Stier : Er staan spannende tijden voor de deur. Hoewel je houdt van een jacht met veiligheidsvesten aan boord, ben je ook snel verveeld en snak je naar avontuur. En dat laatste staat ook op het menu! Probeer je deze maand even helemaal te laten gaan in de keuken ehh kelder van Ms. Lovett, zonder dat je toch nog stiekem vasthoudt aan die jacht met veiligheidsvesten. Zo geniet je optimaal van de dingen die je deze maand voorgeschoteld krijgt!

Maagd : Het is niet allemaal rozengeur en maneschijn in het leven. Deze maand krijg je te maken met veranderingen, of je het nu wil of niet. Je hebt er een beetje moeite mee om te wennen aan de nieuwe situatie, maar gelukkig zal je merken dat het makkelijker wordt naarmate de tijd verstrijkt. Laat je niet onder druk zetten en laat dingen op je af komen. Change is good!

Vissen : Je vindt het moeilijk om mensen te vertrouwen. Het duurt een hele tijd voordat je jezelf open stelt en je compleet op je gemak bij iemand voelt. Het is dan extra moeilijk als iemand die je vertrouwt tóch niet te vertrouwen is. Het risico is dat je steeds gekker in je hoofd wordt. Doe deze maand je best om niet alle vertrouwen die je hebt in mensen te verliezen. Het is niet leuk om gekwetst te worden, maar als je hoopt op een bijzondere band met iemand dan is het een vereiste om jezelf open te stellen. Maar onthoud wel: Niet iedereen in te vertrouwen. Als je toch de mist in gaat door iemand te vertrouwen die niet te vertrouwen is kan je kop ervan af hangen.

Waterman : Je bent een controlfreak. En als controlfreak wil je soms dingen forceren. Je wil dat iets op een bepaalde manier gaat, maar helaas gebeurt dat niet. Niet alles te plannen. Dus doe maar alsof. Kijk eens diep in je hart. Je hart vertelt je waarschijnlijk iets anders dan het plaatje dat je in je hoofd hebt. Als je nog een hoofd hebt tenminste.

Steenbok : Je bent een krachtig persoon die goed weet wat je wil. Deze maand komt dat goed van pas, want je wordt geconfronteerd met een situatie waarin je een beslissing moet nemen. Meestal maak je keuzes op basis van omstandigheden, maar probeer dit keer ook je gevoel erbij te betrekken. En realiseer je dat je best wel verstandige mensen om je heen hebt die je kunnen helpen om een weloverwogen beslissing te maken. Maar dan moet je die mensen wel te vriend houden en niet de keel (laten) doorsnijden.

Boogschutter : Jij bent iemand die weet wat je kan. Ook anderen weten dit, al onderschatten ze je soms wel. Je hebt goede zelf- en mensenkennis en je bent arrogant. Toch kun je ook aan jezelf twijfelen, maar dit komt meestal door anderen. Deze maand zal je te maken krijgen met iemand die je het gevoel geeft dat je minder waard bent dan je daadwerkelijk bent. Laat je niet kennen! Blijf bij jezelf en laat je niet gek maken door een ander. Want het gesticht is dichterbij dan je denkt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s