Oberon’s Diary

Het Oberon verhaal van ..

Ola!
Dit jaar mag ik in de huid kruipen van Sharpay Evans, een fantastische rol, al zeg ik het zelf. Sharpay is echt 180 graden gedraaid van wat ik ben. Soms is het nog best lastig om even niet lief te zijn. Maar dat komt helemaal goed, nog een klein maandje te gaan en dat mogen we met z’n alle gaan knallen.

Sharpay is tevens mijn eerste hoofdrol. Mijn Oberon avontuur begon namelijk zo’n 5 jaar geleden. Mijn vader zat televisie te kijken, The Voice of Holland, een jonge vrouw bedankte haar ouders dat zij altijd voor haar klaar stonden en haar  naar de verste uithoeken van Nederland brachten zodat ze mee kon doen aan een workshop, wedstrijd en dat soort dingen. Mijn vader wilde dat ook voor mij doen en is op z’n werk rond gaan vragen of er nog ‘professionelere’ musicalverenigingen in de buurt waren. Zo kwam mijn vader dus op een dag thuis met een lijst van drie verenigingen waarvan twee in Alkmaar en waarvan 1 speciaal voor jongeren. Oberon theater. Na even op de site gekeken te hebben wist ik al snel dat ik daar heel graag op wilde. Alleen, het was 22 kilometer van mijn huis en je moest auditie doen. Voor die 22 kilometer was al snel een oplossing gevonden. Echter auditie doen is een van de spannendste dingen en ik heb er geen spijt van dat ik het toch gedaan heb. Een week later lag er een brief in de brievenbus: ik was aangenomen! Ik mocht meespelen met Rent en later met Pippin, Hairspray, Sweeney Todd en nu High School Musical! Zoals ik al eerder heb gezegd, is dit het eerste jaar met een hoofdrol. Wat heb ik die ander vier producties dan gespeeld? Nou ensemble! Is ensemble niet ontzettend saai? Hier kan ik kort over zijn maar ik doe het niet. Ensemble is niet saai, het is juist super belangrijk! Zonder ensemble is een maken van een grote productie onmogelijk. Als iemand ooit zegt dat het ensemble wel met een mannetje minder kan, ben ik het daar niet mee eens. Iedereen is super belangrijk en tijdens een jaar, leer je super veel. Iedereen weet wat hij of zij (moet) doen, waar hij of zij moet staan en als er zomaar iemand wegvalt is dat toch raar en is het voor de rest moeilijk ”op te vullen.” Bijvoorbeeld: je leert een duo dans pasje in een dansje en ineens valt jou partner weg, dan kan jij dat dansje toch moeilijk alleen doen?

Oberon betekend niet alleen voor mij, maar voor velen een uitlaatplek. Eentje die nergens anders is. Op school hoor je misschien dagelijks ”Jij bent raar” of ”Doe eens normaal.” Iedereen bij Oberon heeft dat wel eens gehoord en juist omdat we allemaal zo lekker gek zijn, kan iedereen zichzelf zijn.

Oberon is een vereniging die vele deuren voor mij een geopend, waar ik mezelf beter heb leren kennen, waar je mag zijn wie je wil zijn, waar iedereen voor je klaar staat als je even niet lekker in je vel zit, waar iedereen elkaar met een knuffel begroet. Oberon is een groep met van 70 a 80 leden (junioren, musicalgroep en oberon+) en geloof het of niet, maar iedereen hoort erbij, samen sta je sterk! En juist daar licht de kracht van Oberon. En nee, dit is geen propaganda praatje, het komt recht uit mijn hart.

geschreven voor Sonja

————————————————————————–

Oberondag 2016

Zaterdag 30 januari was het weer eens oberondag! Dat was natuurlijk, net als alle andere jaren, ook dit jaar weer een succes en daar wil ik graag even iets over vertellen. Ik zal eens beginnen met mezelf voorstellen.

Hallo, mijn naam is Mijke Dhondt en ik ben 16 jaar oud. Ik mag dit jaar de rol van Jordan Bolton spelen in High School Musical. Ik zit al 4 jaar bij oberon en ik kan me de oberondag alleen maar herinneren als een van de leukste dagen van het jaar. We moeten hard werken, maar hebben dan ook wel heel veel plezier. Dit jaar begonnen we met een open repetitie. Ouders, vrienden en tantes en ooms kwamen even kijken hoe het er voor stond met de musical. Het was natuurlijk wel een beetje spannend om te spelen voor publiek. We hebben de eerste akte doorgelopen en dat ging best wel goed.

Na de repetitie moesten we gelijk door naar de opnamelocatie voor onze promo. Onze eigen Bart van Heerwaarden had de regie in handen en hij kreeg hulp van Fabiënne en onze ‘oberonner voor een dag’, Matthijs. Het opnemen was heel erg leuk en ging heel snel. Het eindresultaat, de promo, staat zelfs al online!!

Toen was het moment daar: de Bonte avond. Ik was best wel zenuwachtig, want ik mocht samen met Valentijn en Rosalie de avond presenteren. Daarnaast ging ik ook nog twee keer optreden. Alle acts waren geweldig leuk, voornamelijk de lipsinc battle van de Jury. De jury bestond dit jaar uit Jos Meijer, onze regisseur, Salinda Poelman van de kostuums, Sandra Westerkamp, geweldig verkleed als Katy Perry en tevens Choreografe van de junioren en oud-oberonner Maikel Maduro, ook wel bekend als de enige echte Sweeney Todd. Salinda heeft heel terecht de spetterende lipsinc battle gewonnen. Na de laatste act was het spannendste moment van de dag. Wie is de winnaar van de bonte avond dit jaar? Welke naam wordt gegrafeerd in de beker, samen met alle andere winnaars?

De derde plek was voor Terra uit de joniorengroep, met  haar geweldige performance van ‘Sandra Dee’ uit Grease.  De tweede plek was voor Jolien en Rosalie die het gedicht ‘OCD’ van Neil Hillborn en compleet ander leven in bliezen. De eerste plek was voor mij! Ik heb een zelfgeschreven liedje gezongen en dat vond ik echt heel erg mega super spannend. Het was de eerste keer dat ik een zelfgeschreven liedje heb gezongen voor een publiek. Gelukkig is het goed ontvangen en ik ben heel blij dat iedereen het kon waarderen. En dan is het natuurlijk een hele leuke bijkomstigheid als mijn naam dan ook nog vereeuwigd wordt op de welbekende beker.

Na de bonte avond hebben we nog even het dak er af gedanst en daarna mochten we allemaal naar huis. Ik ben meteen maar gaan slapen, want hoe leuk het ook was, de oberondag was ook dit jaar heel vermoeiend.

Geschreven voor Mijke

————————————————————————–

Een rol vol uitdagingen

Hallo lieve luitjes!

Mijn naam is Marieke en ik speel Kelsi Nielsen in High School Musical. Ik ben ongelofelijk blij met mijn en rol en de musical, omdat ik het heel gaaf vind om na zo’n zware musical als vorig jaar, sweeney todd, een wat lichtere en blijere musical te spelen. Zelf vind ik het een hele uitdaging om Kelsi te spelen. Ik ben van mijzelf heel erg luid, blij en energiek terwijl Kelsi juist wat introverter en verlegen is. Een groot ding wat Kelsi en ik wel gemeen hebben is een passie voor muziek. Al is dat bij haar spelen van piano en bij mij het zingen. Kelsi is gedreven en gaat helemaal op in het spelen van muziek precies zoals ik doe met zingen. Ook al is het voor mij een uitdaging om dit te spelen helpt de groep er heel erg bij. Iedereen bij Oberon is leuk en gezellig. We zijn geen random groep van spelers die High School Musical speelt, maar een soort familie met een passie voor musicals. We zijn er altijd voor elkaar en dat is heel fijn om mee te werken. Je wordt geaccepteerd zoals je bent, wat ook betekend dat je echt jezelf kunt zijn. Niet alleen de spelers zijn geweldig maar natuurlijk ook de crew; Jos, de regisseur, is net de papa/leider van de familie. Hij is er altijd voor je en is een geweldige vent om mee te werken. Onze geweldige vocaal leidster Stephanie is zeker een aanwinst. Zij is niet bang om je tot het uiterste te duwen en je het beste van jezelf te laten zien. Dan hebben we nog een geweldige yoga/dans lerares Annemarie. Zij kan de meest gekke en moeilijke bewegingen doen en er voor zorgen dat wij het ook kunnen zonder dat we voor gek staan (wat echt niet makkelijk moet zijn). Samen gaan wij een knallende musical neerzetten die iedereen van zijn sokken zal blazen!! Ik ben heel blij dat ik dit met hen mag doen en dat er een plekje bestaat waar weirdo’s zoals ik thuishoren. Ik hou ontzettend veel van jullie en we gaan er iets moois van maken!

Joe!

geschreven door: Marieke Zetsma

————————————————————-

Uit de pen van:…

Tijdens de repetitie werd er gevraagd of mensen een stukje tekst voor op de blog wilden schrijven, het maakte niet uit over welk onderwerp, als het maar met Oberon of High School Musical te maken had. Ook kon je er voor kiezen om een stukje over jezelf te vertellen en je ervaringen bij Oberon, en mij leek dit wel leuk!

Ik zal me eerst even voorstellen. Ik ben Anne-Jente Jacet, 14 jaar oud en woon in Alkmaar. Ik zit op PCC het Lyceum in Alkmaar in het 3e jaar. Ik doe VWO-extra met Chinees, Latijn en Grieks. Ik heb het erg naar mijn zin op school. Naast Oberon neem ik zanglessen bij Cheyenne Boermans en begeleid ik mij op de piano als ik zing. Verder vind ik acteren en dans ook heel leuk.

High School Musical is mijn 5e musical bij Oberon. Ik begon als 9-jarig meisje, de allerjongste van de groep, toen Alice in Wonderland werd gespeeld. Ik had het heel erg naar mijn zin, al was ik heel verlegen. Het jaar daarna speelden we Fame. Ik kon het niet geloven, maar ik kreeg een redelijk grote rol! Ik speelde Schlomo Metzenbaum, die een stel moest spelen met Carmen Diaz. In mijn 3e jaar bij Oberon werd Belle en het Beest gespeeld en ik werd Belle. Ik vond het geweldig! Om in mijn eentje op het podium een heel lied te zingen gaf me echt een kik. In mijn laatste jaar bij de junioren speelden we Aladdin. Daar kreeg ik de rol van 1 van de 5 vertellers; verteller 1. Ik vond dit vooral een leuk jaar met mijn vrienden bij Oberon. Er zijn hele mooie vriendschappen ontstaan in dit jaar.

Nu begin ik weer als een van de jongste mensen bij de musicalgroep. Er is een leuke sfeer en de humor in de groep vind ik ook heel leuk. Iedereen kan het wel met elkaar vinden! Ik hoop dat ik in de musicalgroep veel ga leren en veel ervaring op kan doen.

Anne-Jente Jacet

—————————————————————————————

Weekend van 6, 7, 8 november 2015

Hét hoogtepunt van het jaar is afgelopen weekend voorbijgevlogen.  Nu denk je misschien; ‘’hoogtepunt? Ja, maar waarvan dan?’’ Nou als je even hebt..

Om te beginnen begon het allemaal op 6 november rond 21:00 uur op het brug theater festival in Alkmaar. Dé première van oberon+ met de voorstelling: ‘’Op de rand van een droom’’   Het was geweldig. Humoristisch, serieus en met een boodschap. Dromen zijn er om te bereiken, en als het even niet lukt of moeilijk te bereiken is, moet je niet opgeven. De rand moet geen afgrond worden.

12196323_1013187662065677_5221517787648028740_n

Wat zeker geen afrond is geworden is het kamp wat zowel Oberon junioren als musicalgroep zaterdag en zondag hadden.  Na het stallen van de koffers op de kamers, een hiphop- en gebarentaal workshop gehad te hebben was het alweer tijd voor het juniorenspel, dit jaar bedacht door Jolien en Sonja. De musicalgroepers Mijke, Jetske, Narinder, Stefan, Tessa, Tomas, Wessel, en Moreen hebben super leuk en goed geholpen op dit voor elkaar te krijgen. Het juniorenspel zag er als volgt uit: Fiona zit opgesloten en Shrek wil haal bevrijden maar weet de code van het slot niet. Verschillende personages uit Shrek zijn verspreidt over het terrein en hebben allemaal één van de zes codes. Om een code te bemachtigen moet er wel eerst een opdracht uitgevoerd worden.

Gelukkig stond daarna pizza en pasta klaar want iedereen had natuurlijk honger gekregen van alle workshops en het spel.

Ondertussen was het donker geworden en  ging het musicalspel van start. Dit jaar geen enge mensen, vies eten en fraaie opdrachten maar gewoon onszelf. Elke groep kreeg een plek toegewezen en een cultuur van Eskimo’s tot hippies.  Één persoon per groep mocht steeds opzoek naar de andere groep.

Na een uur was de winnende groep bekend en kom iedereen zich spel omkleden voor de bonte avond met het bonte thema: ‘’A night at the movies.’’ Ineens hadden we een dictator, Elsa, Victorieus,  Bridget Jones en nog vele andere personages. Onze jury, bestaande uit: Amber en Sophie van de juniorengroep, Marieke en Justine van de musicalgroep, kozen 8 genomineerde voor de beste outfit. Uiteindelijk won Elsa van de juniorengroep en Sunailys de popcorn meid van de musicalgroep de oberoscar. Onder genot van vele act’s werd  de bonte avond een nog groter succes.

De nacht werd doorgebracht met spelletjes, muziek en de leukste gesprekken.

Zondag stonden ook nog twee workshops gepand. Camera acteren en lekker zingen! ’’ Zingen? Ja sorry hoor maar mijn stem is weg.’’

geschreven door de redactie

————————————————————-

Wie ben ik?

mikHoi! Ik ben Mijke en ik ben 15 jaar oud. Ik zit op het moment in 5 VWO op het Stedelijk Dalton College Alkmaar. Ik woon in Alkmaar met mijn ouders en ook nog half met mijn zus, maar die heeft besloten dat ze maar geneeskunde moest gaan studeren in Maastricht. Mijn ouders zijn ook allebei dokters, dus ik leef tussen de dokters. Best handig hoor, constant iemand om je heen die kan bevestigen dat je niet dood gaat omdat je een curieuze pijn hebt in je kleine teen. Ook heel geruststellend als ze dan alle ziektes gaan opnoemen die je dan mogelijk wel kunt hebben…
Verder hou ik heel erg van mijn familie hoor.

Ik hou enorm veel van muziek en ik speel dan ook graag harp of gitaar. Ook zing ik de hele dag door, wat mijn vrienden absoluut niet irritant vinden hoor, nee.. nee echt niet! Ik luister ook graag muziek, want ik word er rustig van. Ik ben (niet zo heel erg stiekem) enorm fan van Ed Sheeran. Ik vind zijn verhaal en zijn oprechtheid gewoon heel inspirerend ofzo, dus dat is leuk…. Ja.

Dit is mijn vierde jaar bij Oberon. Op mijn twaalfde ben ik bij de junioren begonnen. We speelden Fame en ik had het heel leuk in het ensemble en ik heb daar veel vrienden gemaakt. Na dat jaar ben ik naar de musicalgroep gedaan waar ik toen ineens het kleine meisje van de groep was. Maaar desalniettemin was ook Hairspray helemaal te gek! Na Hairspray gingen we Sweeney Todd spelen. Dit was natuurlijk een geheel ander soort musical en in dat jaar heb ik heel veel geleerd, ook al had ik geen rol!

Op Oberon is het altijd gezellig! Ik heb heel veel vrienden gemaakt en de groep staat altijd helemaal open voor nieuwelingen. De repetities, en natuurlijk alle andere uitjes en samenkomsten zijn altijd iets waar ik de hele week naar uitkijk.

In High School Musical zal ik de rol van Jordan Bolton vertolken. Dat vind ik heel erg leuk en spannend tegelijk.. Het is natuurlijk wel engig om zo’n enorm bekende musical te spelen en het dan op je eigen manier te moeten/willen doen. Gelukkig kan ik dat samen met mijn beste vriendin Jetske doen, dat stelt me wel gerust.
De hele groep is ook super leuk en ik weet dat we het samen gaan rocken! Want hé, uiteindelijk zijn we All in This Together!

Geschreven door Mijke, 3-11-2012.

————————————————————-

Uitje naar de Efteling- Vrijdag 23 Oktober 2015

Rond half acht ging de wekker, en dat op een vakantiedag. Natuurlijk ging de wekker niet zomaar. Het was namelijk de dag dat we met Oberon naar de Efteling gingen. Helaas werd het dit jaar niet vanuit Oberon zelf geregeld, maar niet gaan was ook geen optie.

Met een groep van 9 enthousiaste Oberonners (Mijke, Fabiënne, Sonja, Tisja, Romy, Stefan, Wessel, Bart en Sunailys), vertrokken we rond 9:20 richting Den Bosch. Na ongeveer 2 uur in de trein gezeten te hebben, kwamen we aan op station Den Bosch.

IMG_7461

Maar we waren er nog niet. We waren nog 1 busreis verwijderd van onze eindbestemming. Na drie-kwartier in een overvolle bus met krijsende kindertjes gezeten te hebben, waren we er eindelijk. De Efteling, de plek waar sprookjes tot leven komen.

IMG_7467

We voelden allemaal een soort spanning toen het park met elke voetstap dichterbij kwam. Vooral Wessel, die bekende dat hij nog nooit in de Efteling geweest was.

Eenmaal voor de Efteling probeerden we nog een groepsfoto te maken met de selfiestick van Stefan, maar tevergeefs.

Nadat iedereen naar de wc was geweest en Sonja weer een muntje had voor haar verzameling, kon het avontuur echt beginnen.

12OBoSD2BTEh7klSA3-_pl_2yPoTvLrKPiatm2dIgd8,YHf9g3A9pTKGtZ0E2fWR8Vm4_m-xxxLqN6jVmRRgX1A

Maar waar gingen we heen? De Baron, de Phyton, of toch Joris en de Draak? Na een beetje doelloos rond gelopen te hebben, besloten we om als eerste in de Vogelrock te gaan.  Vervolgens gingen we het schommelschip in, de Python en Joris en de Draak.

012071D52D74FAAD_2893 012031D52D74F280_800
Om even tot rust te komen, besloten we om een wandeling te maken door het prachtige Sprookjes-wonderbos.
Mijke werd zelfs ter huwelijk gevraagd door Wessel op deze prachtige locatie. Dit is vastgelegd door Bart, onze fotograaf in spe.

VVKp4GYwp9tIYr5AgcP_Qc4fYXlkH-7M8N2B255KZgY,7J5FCLov_xofrAy5Z_aN-004_lwHsaP-xe1lgS5RBAE

Na de wandeling splitste de groep in twee. De ene helft ging in de rij staan voor de spannende attractie; De Baron. De andere helft koos een wat rustigere attractie, Droomvlucht.
IMG_7437

Maar ja, aan alles komt een eind. Nadat we met z’n allen naar de Fontijnshow gekeken hadden, liepen we toch echt richting de uitgang. Met de bus gingen we weer terug naar het station.

hb2ATB6oKTBWZO4ak_R8R-xOZc_6C_YScU_w5IDDYBs,UO_GzCroyvwXY6VzQXVfzuZgTBWSTpBYUMDYPtqBQyM

Bij de Burger King op het Station haalden we wat eten. Half etend renden we door het station om onze trein te halen. Gelukkig hadden we hem gehaald, de reis naar huis kon beginnen. In de trein werd heel wat afgelachen en aan het eind van de reis namen we afscheid.

Het was al met al een mooie dag!

Geschreven door Sunailys, foto’s door Bart e.a.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s